Indulásakor a magyar Dallasként is emlegették a TV2 2020 végén elrajtolt, teljesen hazai fejlesztésű napi sorozatát, a Doktor Balatont. A történet a balatonfelvidéki Balatonmeggyesen játszódik, a középpontban pedig egy csodaszer áll, amelyből egy orvos, Dr. Balla-Tóth András (Mészáros András) szeretne pénzt csinálni. Az agilis, csak a munkájának élő doktor szüntelenül az új gyógyszerével, egy teljesen új és elvileg hatásos gyógyvízzel bíbelődik, de ezt sokan nem nézik jó szemmel. 

A dramedy többek között olyan színészeket vonultatott fel a főbb szerepekben, mint Bezerédi Zoltán, Bodrogi Gyula, Király Attila, Hirtling István, Ujlaki Dénes, Nyírő Bea és Pálfi Kata, de még a mellékszereplők között is olyan ismerős arcok bukkantak fel, mint Laklóth Aladár, Kuna Károly, Fésűs Nelly, Kőszegi Ákos, Crespo Rodrigo és Jankovics Péter. A legelső évad 2020 decemberétől 2021 augusztusáig futott és nyolcan epizódot számlált, a második szezonra azonban tavaly nyár óta várniuk kellett a nézőknek. 

A TV2 közleménye alapján április 11-én új tér vissza új részekkel a Doktor Balaton, a már ismert szereplőkhöz pedig számos új is csatlakozik. Diószegi Judit, a sorozat vezető producere a következő nyilatkozatot tette a folytatással kapcsolatban: „A Doktor Balaton soron következő részeiben nagyon sok új karakter érkezik a meggyesiek életébe. Olyan szereplők, akiknek az életre hívásában a nézőknek is nagy szerepe van. Sok ötletet kaptunk a korábbi epizódok után azzal kapcsolatban, hogy merre kanyarodjon Ágika útja vagy, hogy kinek a képében találja meg a szerelem Andrást. Egyelőre annyit árulhatok el, hogy nevetésben és fordulatokban most sem lesz hiány. A régről ismert nagy kedvencek mellé, pedig olyan kiváló színészek csatlakoznak, mint például Szabó Erika, Szulák Andrea, Faragó András, Ember Márk, Krisztik Csaba, Tóth Eszter, Kovács Panka, Kovács Lehel, Mohácsi Norbert vagy Növényi Norbert.” 

A Doktor Balaton április 11-én tér vissza a TV2-re, azt követően pedig hétköznap esténként a Szerencsekerék után folytatódik új részekkel. 

 Kiemelt kép: Szabó Erika és Mészáros András (Fotó: TV2)