Októberben láthatjuk A martfűi rém rendezőjének, Sopsits Árpád legújabb nagyjátékfilmjét Mellékszereplők címmel, amelyet Sopsits barátja, a fiatalon elhunyt Telek Balázs fotóművész személye és képei inspiráltak, és a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósult meg. 

A Mellékszereplőkkel a rendező ismét a bűn témájával foglalkozik, ezúttal három család (egy gazdag üzletember, felesége és kislányuk; egy kiállítás-rendező fotós és keramikus felesége; egy börtönpap) párhuzamoss történetéről mesél napjaink vidéki Magyarországán. A társadalmi drámában mindhárom sors összefonódik annak ellenére is, hogy más társadalmi háttérrel rendelkeznek, és a film folyamán feltáruló titkok, illetve bűnök felborítják az életüket. „Az ember gyakran érzi úgy, hogy mellékszereplő a saját életében. Kicsit erről az érzésről is szól ez a film” – mondta el Sopsits Árpád a Filmhu-nak. A film olyan kérdéseket boncolgat majd, mint: „Ki tettes? Ki áldozat? Mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz? Ismerjük-e magunkat egyáltalán? Kinek van joga ítélkezni felettünk? Meg tudunk-e magunknak bocsájtani? Felismerjük-e a lelki békéhez vezető utat? Helyes döntést hozunk-e a megfelelő pillanatban?”

A forgatókönyvet Sopsits Maruszki Balázzsal (Együtt kezdtük, Pécsi szál) együtt írta, és a rendezés mellett egyben az egyik főszereplője, producere és zeneszerzője is a filmnek. A főbb szerepekben őt, Jászberényi Gábort (Az unoka, Most vagy soha!), Farkas Franciskát (Háromezer számozott darab, Örök tél), Dömök Edinát láthatjuk, de szerepel benne két amatőr (Telek Balázs testvérét, Telek Zoltán festő-zenészt és az elhunyt fotóművész kislányát) is, akiknek sokat jelent a közreműködése. 

A Mellékszereplők október 26-án kerül a mozikba a Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Kiemelt kép: A Mellékszereplők egyik jelenete (Fotó: Magyar Mozgókép Fesztivál)