Május 21-től fogad ismét nézőket a budai Átrium: Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darabját, melynek különlegessége abban rejlik, hogy nincs próbája, díszlete, jelmeze, rendezője, és egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő, ezúttal Gyabronka József játssza.

Egy nappal később Háy János A bogyósgyümölcskertész fia című kamaszregényéből készült színmű premierjét tartja a teátrum az ötven fős Bisztrószínpadon. A 90 perces előadás a hetvenes évek elejére kalauzolja a nézőt, amikor is egy vidéki fiú elhatározza, hogy felmegy a fővárosba, és rockzenész lesz. A Kovács Máté főszereplésével, Kocsis Gergely rendezésében látható előadás egészen a nyolcvanas évek végéig kíséri hősünket, aki olykor tragédiák közepette igyekszik megvalósítani álmait. Június 3-án és 5-én a szeptemberben bemutatott Isteni végjáték című produkciót tűzi műsorára az Átrium, David Javerbaum Egy este a Mindenhatóval című darabjának magyar változatában színpadra lép Alföldi Róbert, Ivanics Tamás és Kovács Máté / Varga Ádám is.

Az évad talán legjobban várt bemutatójához még nincs premierdátum, de azt már tudni lehet, hogy a Klaus Mann regénye nyomán íródott Mefisztó című kortárs zenés darab június végén debütál a teátrum nagyszínpadán. A 110 perces, 18 éven felülieknek ajánlott előadásban Hendrik Höfgent Alföldi Róbert alakítja, partnerei Hartai Petra, Huzella Júlia, Nagyabonyi Emese, Péterfy Bori és Tornyi Ildikó, a rendező pedig Urbán András, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgatója.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Mefisztó próbájáról (Fotó: Átrium)