Augusztus 28-án tematikus szigetekkel, hozzájuk kapcsolódó játékokkal és meglepetésekkel várja az érdeklődőket évadnyitó programján a debreceni Vojtina Bábszínház a Nagytemplom mögötti Emlékkertben.

A Vojtina Bábszínház 47. évadát elindító kapunyitó napon délelőtt 10 órakor Az okos lány története lesz látható a Ládafia Bábszínház előadásában, a többi programnak pedig nyolc tematikus sziget ad otthont a debreceni Emlékkertben. A szervezők kiemelték, hogy a rendezvényre már kaphatók a kedvezményes, elővételes jegyek, de a helyszínen is lehet majd belépőt vásárolni, eső esetén pedig a bábszínházban tartják meg a programokat.

A teátrum vezetősége a 2022/23-as évadról úgy nyilatkozott, hogy a színházteremben szeptemberben a Hoppláda, novemberben A halász meg a nagyravágyó felesége, 2023 elején a Mese a madárfészekről, tavasszal pedig a Vitéz László – Malombonyodalom című előadásokat mutatják be, miközben további öt produkciót tartanak műsoron. A kamaraszínpadon novembertől lesz látható az Állatbarátságok című előadás. Mellette pedig további öt produkció marad repertoáron, ezen felül a teátrumban bölcsőszínház, ovis foglalkoztató, rítusjátékok, színházi nevelési előadások, bábos tréningek, témanapok, kurzusok, kiállítások és egyéb programok is várják a közönséget az évad során.

Kiemelt kép: Vojtina Bábszínház épülete (Fotó: Dehir.hu)