A Veszprémi Petőfi Színház december 17-én mutatja be Huszka Jenő és Martos Ferenc Lili bárónő című operettjét. Az előadást Gádor Béla és Darvas Szilárd átdolgozásában a Jászai Mari-díjas művész, Forgács Péter rendezi.

A 20. század első felében keletkezett három felvonásból álló operett középpontjában az elszegényedett, eladósodott Illésházy László gróf áll, aki miután eladja a kastélyát, komornyiknak áll az új tulajdonoshoz, Malomszegihez. Illésházy azért nem távozik, mert első látásra beleszeretett a ház új urának lányába, Lilibe. A bonyodalmak és ármánykodások után a szerelem mindent legyőz és a már biztosnak látszó jövőt az ellenkezőjére fordítja. Végül – ahogy az lenni szokott – a párok egymásra találnak és szerelmük beteljesül.

Forgács Péter rendezésében a címszerepet váltott szereposztásban Szederjesi Teodóra és Horváth Csenge játssza, mellettük Kádár Szabolcs János, Kőrösi Csaba, Kulcsár-Székely Attila, Palásthy Bea, Módri Györgyi, Keller Márton, Hirschl Laura, Nyirkó István és Soltis Eleonóra tűnik fel a színpadon.

Kiemelt kép: Veszprémi Petőfi Színház (fotó: veszpreminfo.hu)