Medveczky Balázs Ecc-Pecc című színdarabjának adaptációja a Nemzeti Filmintézet támogatásával valósult meg, amelynek forgatókönyvet Medveczky és Sólyom Tamás írták, a rendezést pedig Madarász Isti vállalta. A forgatás pár hónapja zajlott le a Thália Színházban, de ez nem meglepő, elvégre a történet egy színházi közben játszódó vígjáték, amelynek főszereplői a teátrum színművészei közül kerültek ki. 

A sztori szerint egy csőd szélére került magánszínház élére új igazgató kerül, a Járai-díjas főrendező, Bálint pedig úgy tudja, hogy ő fogja váltani a leköszönő vezetőt. A tulajdonos, Szalai azonban helyette saját emberét, a teljesen más területről érkező és ezért színházi tapasztalatokkal nem rendelkező Hamar Imrét kéri fel a pozícióra. Bálint épp a nagyszabású Rómeó és Júlia bemutatójára készül a színészeivel, amikor a próbát Imre félbeszakítja, és felvázolja az új helyzetet. 

Hamar Imrét a Jászai Mari-díjas Szervét Tibor alakítja, akinek nem újdonság igazgatónak lenni: „A Csak színház és más semmiben, amit a Tháliában forgattunk, igazgatót játszottam négy évig. Most itt ez a tévéjáték, ahol ismét igazgatót játszom ebben a színházban – mágikus. Azon kívül játszottam a Parkoló című filmben egy Imre nevű gonosz embert, aki tönkre akart tenni egy másikat, most egy Imre nevű gonosz embert játszom, aki tönkre akar tenni egy másikat – szóval, ezek olyan varázslatos dolgok… Igazából nem futnak ki sehova ezek a gondolatok, csak eszembe jutnak” – mesélte a forgatáson.

Szervét mellett a szereplőgárdát erősíti többek között Pindroch Csaba, Csőre Gábor, Szabó Erika, Ember Márk, Gubás Gabi, Vida Péter, Mórocz Adrienn és Zayzon Zsolt is, a végeredményt pedig hamarosan megtekinthetjük a Duna Televízión, ugyanis a csatorna október 9-én, 19:30-tól tűzi műsorára az Ecc-peccet

Kiemelt kép: Szervét Tibor és Pindroch Csaba a film egyik jelenetében (Fotó: Benkő-Molnár Fanni)