Székely János, Weöres Sándor, Márai Sándor, Szabó Magda és Tamási Áron után a Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválprogramjának szerves részeként idén Molnár Ferenc munkássága előtt tiszteleg a teátrum: augusztus 13. és 16. között öt, a szerző tollából származó vígjátékot láthat a közönség.

A Molnár Ferenc Napok keretében debütál két egyfelvonásos, az Egy, kettő, három és az Az ibolya című darab, a Nemzeti Színház és a Gyulai Várszínház közös produkcióját Rátóti Zoltán rendezi és Schnell Ádám, Bodrogi Gyula, Rácz József és Kristán Attila mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjait láthatjuk majd a szerepekben.

Molnár talán legnépszerűbb komédiáját, a Játék a kastélybant a nagyváradi Szigligeti Színház adja elő, a humoros fordulatokban gazdag szerelmi történetet Balogh Attila rendezte. Az üvegcipőt a Körúti Színház adja elő Kautzky Armanddal, Mérai Katalinnal, és Karaivanov Lillával a főszerepben, Galambos Zoltán rendezésében. Az ördög című darabot a Zenthe Ferenc Színház előadásában láthatják a nézők, Bakos-Kiss Gábor rendezésében, Bozó Andrea, Máté Krisztián, Házi Anita és Ágoston Péter közreműködésével.

Kiemelt kép: Bodrogi Gyula a Nemzeti Színház próbáján (Fotó: Eöri Szabó Zsolt)