Szeptember első hétvégéjén a Ferenczy Múzeumi Centrum főszervezésében rendezik meg Szentendre új, összművészeti fesztiválját. Zenei, irodalmi, építészeti, egyházművészeti, képzőművészeti programok előtt nyílnak meg a templomok kapui, udvarai. A hagyományteremtő céllal elindított eseménysorozat első évében a város felekezetei és kulturális intézményei tartalmas és felemelő eseményeket kínálnak.

 Idézetek a Bibliából, az Énekek énekéből, Luther, Hamvas, Pilinszky írásaiból, templomséta irodalmi és zenei meglepetésekkel, ismerkedés a szakrális műalkotásokkal, egyházművészeti és építészeti előadás, szabadtéri festés, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Vujicsics Együttes koncertje – csak néhány, a színes események közül. Az online programfüzet ide kattintva elérhető.

A programok szervezésébe a helyi vallási közösségek – katolikus, református, evangélikus, szerb ortodox, zsidó, baptista – mellett a város kulturális intézményei is bekapcsolódtak. A Szentendrei Kulturális Központ a programok technikai hátterét biztosítja, míg az irodalmi eseményeket a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a zenei programokat és előadásokat a Ferenczy Múzeumi Centrum és a Szentendrei Teátrum, a városismereti sétákat a szentendrei TDM Iroda, a múzeumpedagógiai programokat pedig a MANK Galéria munkatársai szervezték.

Kiemelt kép: Szentendrei templomok (Fotó: Deim Balázs)