Szeptember 29-én veszi kezdetét az 1. Óbudai Hang-mű-hely: a Kiskorona7 ötnapos rendezvényén négy zenekar, közel hatvan hangszeres szólista közreműködésével, kilenc koncerttel várja az érdeklődőket. A szervezők amellett, hogy felolvasószínházzal, gyermekeknek és felnőtteknek szóló programokkal is készülnek, az eseménysorozat részeként tartják meg a 34. Kortárs Zenei Minifesztivált, amely 29 hazai szerző műveit vonultatja fel, közöttük 13 bemutatóval.

A nyitónapon Bölcsiszínház és Hangolda várja a legkisebbeket, este a nagyteremben pedig Dinyés Soma és az Anima Musicae Kamarazenekar ad koncertet Útikalauz a négyévszakhoz címmel. Másnap Bősze Ádám ad szórakoztató műsort. Október 1-jén, a zene világnapján a kamarateremben Ikerszólamok címmel Kovács Dominik és Kovács Viktor felolvasószínházi eladása, a nagyteremben a Liszt Ferenc Kamarazenekar művészeinek programja, majd éjszakába nyúlóan Horányi Juli és a Swing á la Django koncertje várja az érdeklődőket.

A következő napon Óbudai anekdotákat hallgathat a közönség Fodor Annamária és Hajduk Károly előadásában, majd Gájer Bálint és a Budapest Ragtime Band koncertjén vehetnek részt. A sorozatot október 3-án a Játékos muzsika 7×10 percben című interaktív összeállítás zárja Czigány György vezetésével.

A 34. Kortárs Zenei Minifesztivál keretében öt koncertnek ad otthont a Kiskorona7: fellép Bátori Éva, Boldoczki Gábor, Csereklyei Andrea, Devich Gergely, Lakatos György, Meláth Andrea és Szentpáli Roland is. A bemutatók sorában számos kiemelkedő hazai szerző, többek közt Balassa Sándor, Dragony Tímea, Fekete Gyula és Vajda János műveit hallhatja majd a közönség.

Kiemelt kép: A Swing á la Django zenekar (Fotó: Kiskorona7)