Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a FACT (Festival Arts Cinema Theatre) fesztivál a Színház- és Filmművészeti Egyetem szervezésében: a február 6. és 9. között tartó eseményen hat külföldi színművészeti egyetem képviselteti magát a két hazai mellett. Ebben az évben több mint 40 program várja majd az érdeklődőket, melyek között lesz színházi előadás, filmvetítés, workshop, koncert, szakmai beszélgetés és kiállítás is.

A színházi szekciót tekintve egészen különleges produkciók kaptak helyet a programban. A Kaposvári Egyetem hallgatói két előadással érkeznek: az Uray-Kéri osztály a Tavaszi áldozatot mutatja be, illetve látható lesz a Lear című tantermi előadásuk. A svájci növendékek a Pitch! című fizikai színházi produkcióval, míg a müncheni diákok az Elefánt című installációjuk filmváltozatával színesítik a FACT műsorát. Érkezik előadás a prágai DAMU-ból, a vilniusiak Shakespeare klasszikusát, a Macbethet mutatják be, Franciaország pedig a Végtelen szépség című performansszal képviselteti magát. A bécsiek, akik először vesznek részt a fesztiválon, egy egészen különleges vállalást mutatnak meg a nézőknek: Az utolsó (előtti) panda avagy a statik a ’90 után született generációról fest érzékletes képet.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem két előadást tűz műsorra a fesztivál alatt: az Octopus, avagy Szent György és a sárkány az Ódry Színpadon, az Amphitryon pedig a Padláson lesz látható.

A FACT filmes és egyéb programjairól részletes információ az SZFE honlapjáról érhető el.

Upor László a FACT sajtótájékoztatóján (Fotó: Éder Vera)

Kiemelt kép: Bagossy László a FACT sajtótájékoztatóján (Fotó: Éder Vera)