Szeptember 28-án harmadik alkalommal rendezik meg a hagyománnyá vált Óbudai Világzenei hetet, ahol öt nap alatt tíz zenekar többféle műfajban is képviselteti magát. A fesztiválnak idén is a megszokott módon Kobuci kert ad otthont.

A művészek névsora magáért beszél, a világzene óbudai szigeteként emlegetett koncerthelyszín igazi sztárparádéval, kiváló hazai és nemzetközi muzsikusok közvetítésével, euforikus hangulatban köszön el a 2021-es évadtól. A KOBUCI Kert elmúlt tizenkét éves története és a hely szelleme szorosan összefonódik a hazai világzenével – pontosabban a világzenének azon tartományával, amely nem tud és nem is akar elszakadni a népzenétől. A két műfaj és a köréjük épülő kortárs kultúra a szervezők számára a legmélyebben összefügg, olyannyira, hogy részben ez a kapcsolat írja és alakítja máig a koncerthelyszín történetét és ízlését.

A harmadik fesztivál műsorkínálatát úgy alakították ki, hogy a helyszín kapcsán sokat emlegetett nyitottság eseményszerűvé és átélhetővé váljon a legszélesebb közönség számára is, így a fellépők között egyaránt helyet kaphatott a Dalinda énekegyüttes hölgykoszorúja , akik a magyar autentikus népdaléneklés hagyományaival nyitják meg a fesztivált, és a dél-szerbiai Vladicin Hanból származó 13 muzsikus, vagyis a Boban Marković Orkestra zenekar is, akik az elmúlt évek során szinte minden zenei elismerést bezsebeltek.

A programokról és a jegyvásárlással kapcsolatos információkról a fesztivál honlapján tájékozódhatnak!

Kiemelt kép: Boban Marković Orkestar zenekar ( forrás : Kobuci Kert)