Idén március 22-én veszi kezdetét a Debreceni Tavaszi Fesztivál, amely tíz napon keresztül a zene, a képzőművészet, az irodalom és a színház nyelvén szólítja majd meg az érdeklődőket. A szervezők fontosnak tartották, hogy olyan alkotókat hívjanak meg, akiknek erős kapcsolódási pontja van a várossal, így többek között a fellépők között lesz a debreceni születési Szabó Balázs is, aki a Modern Art Orchestrával ad közös koncertet.

A színházrajongók három Budapestről érkező előadást láthatnak majd: március 25-én Vecsei H. Miklós, a Vígszínház Junior Prima díjas színművésze lép színpadra Mondjad, Atikám! című József Attila estjével, 26-án a Játékszín Teljesen idegenek című előadásának ad otthont a Kölcsey Központ Nagyterme, 30-án pedig Földes Eszter és Szabó P. Szilveszter közös előadása, A baba kerül bemutatásra, amely a Karinthy Színház produkciója.

A Debreceni Tavaszi Fesztivál programját színesíti Szabó T. Anna és Lackfi János költők, valamint Gyárfás István gitárművész estje, és fellép a Magashegyi Underground, a Honeybeast és Charlie is, akit a Debreceni Big Band kísér majd.

Kiemelt kép: Jelenet a Mondjad, Atikám!-ból (fotó: Szkárossy Zsuzsa)