Augusztus 2. és 6. között rendezik meg a 15. Ördögkatlan fesztivált, amelyen több mint hatszáz programmal, köztük színházi előadásokkal, koncertekkel, irodalmi estekkel, képzőművészeti és családi programokkal várják öt napon át a látogatókat. A helyszínek között lesz idén is Nagyharsány, Villánykövesd, valamint a palkonyai Mokos Pincészet és a Kisharsányhoz tartozó Vylian szőlőbirtok.

Az idei fesztivál díszvendége Kollár-Klemencz László (író, zenész, filmrendező), aki a rendezvényen egy beszélgetés keretében zenekarával bemutatja Öreg Banda című családregényét, valamint Farkas Róberttel és Dargay Marcell-lel a Zabolátlan lovaim című lírai dalestet adják elő. Emellett Dinyés Dániel és Kolonits Klára jóvoltából ismét lesz Operabeavató, amelyhez Jób könyve címmel Dargay Marcell, Dinyés Dániel és Futó Balázs kortárs zeneművet írt. Továbbá az idei fesztiválon fellép többek között Udvaros Dorottya és Básti Juli, Pokorny Lia és a Nézőművészeti Kft. is. Augusztus 6-án pedig a megszűnő-átalakuló K2 Színház  a nagyharsányi tornateremben – felvonultatva szinte mindenkit, aki a társulatban az elmúlt évtizedben megfordult – a Züfec című előadással köszön el, míg a beremendi református templom kertjében a Ki vele, Néró!, Az apostol, a Felhőkakukkvár és a Rebellisek is megtekinthető lesz. Szintén augusztus 6-án Törőcsik Mari-emlékestet tartanak, amelyen a 2021. szeptember 21-én a Nemzeti Színházban tartott estről készült filmet mutatják be a közönségnek.

Pillanatkép a 2021-es Ördögkatlan fesztiválról (Fotó: Csodalatos Magyarország)

Cirkuszi és utcaszínházi produkciók is láthatóak lesznek a Pakipayának és a mexikói Foco alAire utcaszínháznak köszönhetően. Mivel a szervezők nem csak a felnőttekre, hanem minden korosztályra nagy figyelmet fordítottak, ezért idén a Játéknap keretében rengeteg családi programmal találkozhatnak gyerekek-felnőttek: Elek Ányosék vezetésével a DDC által létrehozott beremendi Zöld Udvarban a kiállítástól a szemétszedő kirándulásig, gyárlátogatástól és öko-kalandjátéktól a vitaszínházig gyerekek is, felnőttek is találnak programokat. De lesz még több népzenei koncert, meseolvasás és színházi előadás is. Utóbbit a nagyharsányi Narancsligetben tartják, ahol az érdeklődők a Hamupipőkét és a Szegény Dzsoni és Árnika című előadást tekinthetik meg, illetve együtt zenélhetnek az érdeklődők a Bélaműhellyel, de akár Sakkiskolában is tanulhatnak.

A programokról részletesebben az Ördögkatlan Fesztivál honlapján tájékozódhatnak.

Kiemelt kép: Az Ördögkatlan fesztivál plakátja (Fotó: Tixa.hu)