Október 9-től 17 napon át várja az érdeklődőket a régió és az ősz egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata, a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál számtalan műfajban, izgalmasabbnál izgalmasabb helyszíneken, szerte a fővárosban.

A fesztivál számtalan izgalmas bemutatót tartogat, több műfaj magyar világsztárjai készülnek rendhagyó projekttel. A program többek közt különleges színházi eseményeket is magában foglal: az Örkény Színház és a Katona József Színház rendhagyó bemutatókkal készül, sőt, több lakásszínházi ínyencség is várja a fesztiválozókat a KuglerArt Szalon és a FILC – Fischer Iván Lakásszínháza összetéveszthetetlen hangulatú tereiben. Mindezeken kívül, a Magyar Állami Operaház legújabb játszóhelyén, az Eiffel Műhelyházban is több premier követi egymást.

A két és fél héten át tartó programsorozat olyan kortárs műfajoknak is teret ad, mint például az absztrakt festészet, az újcikrusz, az irodalom, a könnyűzene, a parkour, az akrobatika, a képzőművészet vagy a táncművészet.

„Ez a CAFe Budapest rendhagyó minden tekintetben: többségében hazai előadóknak adunk fellépési lehetőséget, változatos városi tereket töltünk meg izgalmas zenei, színházi, képzőművészeti és műfajokon átívelő produkciókkal. A már jól ismert helyszíneken túl idén kávézók, lakásszínházak és ipari területek adnak otthont a programoknak, amivel nem titkolt szándékunk, hogy közelebb, digitális felületeken pedig akár házhoz is vigyük a fesztivált” – mondta Faix Csaba, a fesztivál operatív testületének tagja, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezető igazgatója.

A fesztivál programjáról és eseményeiről a www.cafebudapestfest.hu oldalon találhatók további információk, a cafebudapestfest.blog.hu pedig érdekességekkel, kulisszatitkokkal, zenei listákkal és a programsorozat fellépőinek különleges időkapszuláival készül az október 9-én startoló 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztiválra.)

Kiemelt kép: A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál sajtótájékoztatója (Fotó: Gádoros Márk)