Októbertől budapesti helyszíneken kezdődik a Budapest, ahol a szerelem kezdődik című film forgatása. A magyar-vietnámi koprodukciós film két főszereplője Nari Nguyen és Medveczky Balázs lesznek, akik ismerősek lehetnek a magyar film és színház kedvelőinek.

A film főszereplője, a fiatal Song Ha (Nari Nguyen) Vietnámból utazik Budapestre, hogy megismerje a múltját, felkutassa gyökereit és hovatartozását. A szerelmes történet betekintést nyújt a magyar és vietnámi fiatalok egymás számára ismeretlen, mai világába; a párhuzamos történetekben pedig megjelenik a két ország közös múltja az 1970-es években.

Nari Nguyen születésétől Budapesten él, a mozinézők először Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című mozifilmjében láthatták. A férfi főszerepet Medveczky Balázs játssza, akit a Vígszínház előadásaiból, köztük A Pál utcai fiúkból ismer a közönség és jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja. A film rendezőjét és társíróját, Szűcs Dórát a filmszakma leginkább producerként jegyzi (Intim fejlövés; Most vagy most).

Kiemelt kép: Nari Nguyen (fotó: Ágoston Flóra Photography) és Medveczky Balázs (fotó: Átrium)