A Nikola Tesla – Végtelen Energia alkotói a nagy klasszikus musicalek (Az oroszlánkirály, A dzsungel könyve) értékteremtő hagyományait követve, látványos jelmezek, dinamikus dalok és koreográfiák, valamint élethű animációk segítségével mutatják be új, nagyszabású, egész estés, családi musicaljüket, Vadak Ura – The Covenant címmel. A TBG Production legújabb darabjának  létrehozásában stratégiai együttműködő partner a Soproni Petőfi Színház, fő támogató a Magyar Természettudományi Múzeum, valamint nem utolsó sorban a Re-Production kíváló táncművészei. A premier hétvége október 15. és 17. között lesz a megújult RaM Színházban.

A Vadak Ura musical vadregényes erdejét lakó állatok nyolc klánba tömörülve élik békés mindennapjaikat. Ez azonban hirtelen megváltozik, ugyanis az állatok uralkodója hirtelen eltűnik, az erdő egysége megrendül, a klánok pedig meggyengülnek. Az állatoknak – az ősi szertartás szerint – mihamarabb meg kell választaniuk az új vezetőt, azaz a Vadak Urát. A három legerősebb klán: a Farkasok Szövetsége, a Rókák Nemzetsége és a Medvék Klánja is pályázik a trónra, minden képességüket bevetve, erővel, ésszel, bátorsággal és ravaszsággal küzdenek a vágyott hatalom elérésért.

„Állatos darabot eddig még nem írtam, de mindig nagyon szerettem volna. Agyar, Azuka, Szerafina és a többiek – a Vadak Ura karaktereire komoly munka és minőségi játék dalokat írni. Remélem, a nézők apraja, nagyja, hozzánk hasonló önfeledtséggel szórakozik majd az előadásokon” – fogalmaz Müller Péter Sziámi dalszövegíró, dramaturg, aki a zenei anyagot jegyzi.

A Vadak Ura egy szeretni való, kalandos, misztikus, katartikus pillanatokban bővelkedő, lenyűgöző musical show, amelyben az ének, a zene, a tánc és a költészet segítségével ötvöződik a hűség, a szerelem, a barátság, a szépség és a természet dicsérete. A Tesla musicalben megszokott nagyívű, felejthetetlen, fülbemászó slágerek ebből az előadásból sem hiányozhatnak. A produkció egy különleges, világszínvonalú musical show, magyar alkotók műhelyéből, melynek vizuális élményét 90nm tematikus térben megépített LED fal díszlet, látványos animációk (Forward Productions) és párját ritkító jelmezpark erősíti.

 „Ritkaság, amikor egy felkérés és valamiféle megfogalmazatlan belső késztetés találkozik. Ez rövid időn belül már másodszor történik meg velem, ugyanazzal az alkotócsapattal, amelynek minden tagja profi módon, szívvel-lélekkel dolgozik. Felnőtteknek is szóló mesét írni az igazság kereséséről, a szeretetről, az elfogadásról, lehetőség szerint érdekes figurákat teremteni, és azokat életre kelni látni nagy boldogság – remélem hasonlóképpen érzik majd a nézők is” – mondta Egressy Zoltán, a darab írója.

A mű alkotócsapata pedig: Egressy Zoltán író, Müller Péter Sziámi dalszövegíró és dramaturg, Sebestyén Áron zeneszerző, Pataki András rendező, Zséli Csilla jelmeztervező, Vona Tibor kreatív ötletgazda és a Re-Production koreográfusa, Benkő Dávid és Benkő-Morvai Veronika.

Kiemelt kép: Fésűs Nelli és Janza Kata a Vadak ura olvasópróbáján (Fotó: Tót Rózsa / közönség.hu)