A Szegedi Pinceszínház idén másodjára rendezi meg szabadtéri fesztiválját, a sokak kedvencévé vált vízparti helyszínen, a Huszár Mátyás rakparton. A tavalyi évhez hasonlóan idén is 11 napon át, összesen 11 fellépő művész és társulat szórakoztatja majd a kicsiket és nagyokat.

A színes rendezvénysorozatot szeptember 3-án két fergeteges program indítja majd: 16 órakor végre Szeged közönsége is láthatja a Vitéz László és az elátkozott malom című, az Aradi Kamaraszínházzal közös élőszereplős bábjátékot, 20 órakor pedig Nagy Szilárd és Ragány Misa gondoskodik a kirobbanó kezdésről ingyenes akusztikus nyitókoncertjükkel. A színházi előadások mellett az első hétvégén a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság és a szolnoki vízirendészek jóvoltából,  vízi bemutatók és közlekedési készségfejlesztő KRESZ-park is várják majd az érdeklődőket.

A színes programkínálatban az irodalom szerelmesei is csemegére lelnek majd: idén visszatér Vecsei H. Miklós, ezúttal egy Csoóri Sándor költeményei ihlette produkcióval. A második hétvégén Ady-estjével lép fel Földes László Hobo, és Joós Tamás énekmondó Cseh-Tamás emlékestje is műsorra kerül. A két utóbbi, a kárpátaljai CSAVAR Színház interaktív népzenés előadásaival együtt kedvezményes, 200 forintos jegyáron lesz megtekinthető a Déryné Program jóvoltából.

A Tisza-parti nyárutót egy saját előadás, a SQUAD – A banda című tinimusical zárja majd. Varga Bálint és Janik László ősbemutatója ezúttal vidám és komoly témák egyvelegéből gyúr drogprevenciós, érzékenyítő előadást rengeteg, a mai hangzásvilágot alkalmazó zenével a Pinceszínház művészeinek és visszatérő gyermekszínészeinek segítségével.

Kiemelt kép: Kiss Flóra, Vecsei H. Miklós, Mihalik Ábel, Novai Gábor, Ratkóczi Huba és Frimmel Jakab (Fotó: Az Ördögkatlan Fesztivál honlapja)