A Zenthe Ferenc Színház 2021/22-es évadának kihirdetésekor szóba került már a Zenthe nyár névre keresztelt programsorozat, amely egy új színtért avat fel a salgótarjáni Fő téri szabadtéri színpad képében. Az új helyszín szórakoztató produkciókkal, változatos műfajokkal (vígjáték, táncelőadás, mesejáték, zenés válóok) és parádés szereposztással várja az érdeklődőket augusztus 3. és 16. között. 

A remek hangulatot többek között olyan színművészek garantálják, mint Mikó István, Szabó P. Szilveszter, Vándor Éva, Koltai Róbert, Gubik Petra, Kökényessy Ági, Bozó Andra és Kaszás Gergő, akik a következő darabokban bukkannak fel a hónap első felében: az eseményt augusztus 3-án a Nem élhetek muzsikaszó nélkül nyitja, majd folytatódik a vígjáték-vonal, csak éppen zene nélkül, hiszen augusztus 7-én Az ördög következik. Két nappal később a Nógrád Táncegyüttes előadását, a 6árok – A béke árát tekintheti meg a kultúrára éhes közönség, ezt augusztus 12-én pedig egy zenés válóok, a Tanulmány a nőkről követi. 

Augusztus 14-én dupla műsorral folytatódik a szórakoztatás: délelőtt egy mesejátékkal (A vén diófa titka) kapcsolódhatnak ki kicsik és nagyok, este pedig Operett Gála veszi kezdetét Pándy Piroska, Simon Boglárka, Simon Kata, Turpinszky G. Béla, Csengery Attila és Jenei Gábor előadásában, a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A Zenthe nyarat egy premier, az Énekes madár című székely népi játék zárja, amely ajándék a bérlettel rendelkezőknek. Jegyvásárlás a hivatalos honlapon

Kiemelt kép: Jelenet a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadásból (Fotó: Zenthe Ferenc Színház Facebook)