Frank Herbert klasszikus sci-fi művét világszerte ismerik és szeretik, amelyből David Lynch 1984-ben készített adaptációt kevés sikerrel, Denis Villeneuve feldolgozását pedig tavaly mutatták be a mozik, majd az HBO Max is sokkal jobb eredménnyel. A rendező eleve két filmben gondolkodott, hiszen a 2021-es Dűne csak az elmesélni kívánt történet első felét vonultatta fel, a másodikat a Deadline közelmúltbeli értesülései szerint július 21-én kezdik el forgatni Budapesten. 

A stáb eddig Olaszországban vett fel jeleneteket, hamarosan azonban hazánkban a fővárosunkban folytatják a munkálatokat, itt veszik fel a film legnagyobb részét. Ami a szereplőgárdát illeti, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Javier Bardem és Josh Brolin visszatérnek, így velük találkozni lehet majd Budapest különböző helyszínein, akárcsak az újonnan csatlakozó színészekkel, hiszen aláírt a folytatásra Christopher Walken (A hét pszichopata és a si-cu), Austin Butler (Elvis), Léa Seydoux (A feleségem története) és Florence Pugh (Fehér éjszakák) is, szóval érdemes lesz nyitott szemmel járni. 

A várhatóan 2023. november 17-én bemutatásra kerülő Dűne 2 azonban nem csak azért érdekes a magyarok számára, mert Budapesten forgatják, hanem azért is, mert az első részért Oscar-díjjal jutalmazták a film látványtervezőjét, Sipos Zsuzsannát

Kiemelt kép: A Dűne szereplői (Fotó: InterCom)