Idén nyolcadik alkalommal szavazhat a közönség a Highlights of Hungary jelöltjeire, a kezdeményezés ebben az évben is kategóriák nélkül gyűjti egybe hazánk leginspirálóbb történeteit. A szervezők elsődleges célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén ismerjék el a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményt nyújtó alkotókat.

A tíz nagykövet a válogatás során olyan jelölteket keresett, akik a minket körülvevő, szerethető történetek szereplői, és akikre mindannyian büszkék lehetünk. 55 jelöltet válogattak be a végső szavazásra, ahol a nagykövetek illetve a közönség is voksolnak majd a legkiválóbbakra. Idén Törőcsik Franciska színművész, Takács Ákos, a Red Bull marketingmenedzsere, a Red Bull Pilvaker ötletgazdája, Martinkó József újságíró, Trellay Levente, a 100sparks alapítója, Háfra Noémi magyar válogatott, junior világbajnok kézilabdázó, Miki357, a Magyar Klipszemle megalapítója, Marsalkó Dávid előadóművész, Farkas Dávid séf, Mádai Vivien televíziós műsorvezető és a Pet Kupa Csapata alkotja a kurátori csapatot. A Highlights csapatát Böszörményi-Nagy Gergő, a Design Terminál és Brain Bar alapítója, Oláh Zsanett, a Highlights of Hungary Nonprofit Kft. ügyvezetője és Remete Tibor, a Highlights of Hungary alapítója alkotja.

A történetek között találhatunk bőven színházi vonatkozást: Fekete Ádám dramaturg Tajgetosz Show elnevezésű Youtube csatornája mellett szerepel a TeatRom Színházi Fesztivál, a KV Társulat, a Láthatáron Csoport és a Névtelen Utak közös produkciója, a Kiállok Érted című előadás és a Nagyerdei Stadion Hamlet című összművészeti performansza is. Mindezek mellett számos más terület is képviselteti magát, mint például a sport, a gasztronómia és egyéb művészeti ágak.  A közönségszavazás holnap veszi kezdetét.

Kiemelt kép: Farkas Richárd, Mádai Vivien és Törőcsik Franciska (Fotó: Highlights of Hunagary Facebook oldal)