Július 2-án 19 órától elérhetővé válik a Magyar Állami Operaház Andrea Chénier című produkciója az OperaVision felületén, Umberto Giordano világhírű operája január 2-ig lesz látható a nemzetközi platformon.

Umberto Giordano 1896-ban bemutatott verista művében Chénier sorsa túllép a valóságon, és tragikus szerelmiháromszög-történet lesz belőle, ahol a történelem, az árulás és a szerelem vonzásában alakul a hősök élete. Giordano tökéletesen kifejezi zenéjével a francia forradalom alatti Párizs légkörét. Muzsikája egyaránt tartalmazza az elegáns, arisztokratikus táncokat és a népszerű forradalmi dalokat, köztük a La Marseillaise-t, mindemellett a főszereplőket ellenállhatatlan szépségű dallamokkal ajándékozza meg. A felvételen Fabio Ceresa rendezésében láthatjuk az előadást, a főszerepeket pedig László Boldizsár, Sümegi Eszter és Kálmándy Mihály énekli.

A 2021. május 29-i premieren készített felvétel OperaVision elnevezésű portálon lesz elérhető, amely 2017-ben jött létre annak érdekében, hogy a laikusok körében is népszerűsítse az opera műfaját. A produkció online megtekintése ingyenes.

Kiemelt kép: Andrea Chénier montázs (Fotó: Kummer János)