William Shakespeare legnagyobb klasszikusa rendhagyó formában került feldolgozásra az angol Metcalfe Gordon Productions által. Az új, rögzített színházi előadás február 13-ától elérhető a közönség számára, fizetős formában.

„Ez a produkció remekül jelképezi, milyen rugalmas a színházipar. Körülbelül egy hónap alatt már sikerült átállnunk a digitális platformokra.” – nyilatkozta a 2021-es Rómeó és Júlia egyik címszereplője, Sam Tutty. Csak úgy, mint a hazai teátrumok, az angol színházak is különböző stream szolgáltatókon keresztül biztosították nézőik számára a szórakozást a pandémia idején. Február 13-ától egy teljesen egyedi feldolgozásban lesz elérhető a Shakespeare Rómeó és Júliája.

Emily Redpath és Sam Tutty, mint Rómeó és Júlia (Fotó: Ryan Metcalfe)

A produkció előreláthatóan vegyíteni fogja a színház és a film műfaját, valamint egyenesen napjainkba, a pandémia utáni időszakba helyezi a klasszikus dráma cselekményét. Az előadást Nick Evans rendezte, a főszereplők pedig Emily Redpath és a friss Olivier-díjas, Sam Tutty lesznek. A koronavírus miatt a próbákat is rendhagyó módon, nagyrészt Zoom meetingeken keresztül bonyolították le. „Emily és én sokat készültünk ketten FaceTime-on keresztül a másnapi próbákra. Nem volt sok időnk megtanulni a jeleneteket, a forgatás két hét alatt le is zajlott.” – mondta Tutty. A produkció elsősorban a művészek támogatásának érdekében jött létre, ezért jegyeladásból befolyó összeg az Actor for Others alapítványhoz fog kerülni.

A Rómeó és Júlia 2021-es adaptációjára az időpontok és a jegyek már elérhetőek a romeojuliet2021.com/tickets oldalon. Mi izgatottan várjuk, hogy szemtanúi lehessünk ennek a különleges produkciónak. Az előadás előzetese itt tekinthető meg:

Kiemelt kép: Romeo and Juliet 2021 (Fotó: Playbill)