Október 16-án mutatja be a Veres 1 Színház a Miss Daisy sofőrje című örökérvényű történetet. A színpadi adaptációt Dicső Dániel rendezi a Jászai Mari-díjas Egri Mártával, Kálid Artúrral és Pál Tamással a főszerepben.

Miss Daisy és Hoke Coleburn különös barátságának történetét 1989-ben ismerhette meg a világ. Az eredeti film azóta klasszikussá vált, és három Golden Globe mellett négy Oscar-díjat is kiérdemelt. A Miss Daisy sofőrje egy elgondolkodtató és szívmelengető történet arról, hogy az elutasítás méltatlanul egyszerű, és nem egyenlő a függetlenséggel, valamint, hogy a barátság köteléke miként lépheti/élheti túl az idő kihívásait. Ha esélyt adunk egymásnak, hogy megértsük a másikat, meg fogjuk ismerni az ő történetét is. Ha képesek vagyunk kilépni a saját előítéleteink fogságából, könnyen kibontakozhat előttünk egy másik személyiség, aki ugyanúgy érez, mint mi, ugyanúgy szeret, fél, örül, sír, vágyakozik, elbukik és sikereket ér el.

Az örökzöld film színpadi feldolgozását Veresegyházán láthatja a közönség először október 16-án, majd 17-én és 20-án is.

Kiemelt kép: Egri Márta (Fotó: TV2)