Ikonikus zenészeink koprodukciója a Zabolátlan lovaim című lírai dalest november 23-án este debütál a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. Kollár-Klemencz László, Farkas Róbert és Dargay Marcell legújabb közös zenei projektjének alapkoncepciója a francia sanzonoktól indult, majd a végeredmény sokkal inkább lírai balladagyűjtemény lett. A Zabolátlan lovaim különlegessége, hogy olyan legendás magyar és külföldi zeneszerzők műveit bújtatja új köntösbe, mint Marlene Dietrich, Johnny Cash, Yves Montand, Cseh Tamás és Benjamin Clementine. A Zabolátlan Lovaim dalainak újrafordításába és újra hangszerelésébe a legendás trió segítéségre volt Máthé Zsolt és Grecsó Krisztián is.

Kollár-Klemencz László amellett, hogy a magyar alternatív zenevilág kiemelkedő tehetsége, a Kistehén együttes frontembere, örökös tagja a magyar zenei szcéna apraja-nagyát összefogó Budapest Bár koncerteknek, rengeteg irodalmat és zenét egy fedél alá hozó projekt résztvevője is. Közös irodalmi estjük van Grecsó Krisztiánnal, a GreCSÓKOLlár, és állandó résztvevője az elmúlt évek egyik legizgalmasabb irodalmi és zenei koprodukciójának, a Rájátszásnak is.

A Zabolátlan lovaim másik virtuóza Farkas Róbert, hegedűs-gitáros. Farkas Róbert 2007-ben kezdte el maga köré gyűjteni a magyar pop és rock zenészeket. Az így megszületett Budapest Bár formációval táncdalokat, kuplékat, filmslágereket, örök klasszikusokat és a mai kor zenéit vegyítik különböző cigány zenei stílusokkal. Az eredetileg csak egyetlen lemez erejéig elindított Budapest Bár azóta is töretlen sikerrel koncertezik különböző kulturális eseményeken, fesztiválokon és egyéb rendezvényeken is országszerte.

A trió harmadik komponense nem más, mint a Katona József Színház és Radnóti Miklós Színház zeneszerzője, Dargay Marcell, aki a Zabolátlan lovaim progresszív hangszerelésért felel. Az est dalait Dargay Marcell zongorán kiséri, Kollár-Klemencz László énekel és gitározik, Farkas Róbert pedig a hegedű és gitár mellett, brácsán, harmónikán és buzukin is játszik majd. A Zabolátlan lovaim előadást Kerekes Vica, Razvaljajeva Anasztázia hárfajátéka és a Honvéd Férfikar teszi majd még különlegesebbé és teljesebbé.

Minden további információ a Zabolátlan lovaim programjáról megtalálható a MÜPA weboldalán és a Facebook esemény leírásában is.

Kiemelt fotó: Dargay Marcell, Farkas Róbert és Kollár-Klemencz László (Fotó: Erdélyi Gábor)