A járványügyi helyzet miatt a Művészetek Palotája az idei évad végéig zárva tart, de a 2020/21-es szezon egyes előadásaira hamarosan megkezdik a jegyek értékesítését.

A Müpa a látogatók, művészek és munkatársak egészségének érdekében az idei évad hátralévő részében bezárja kapuit, minden tervezett előadásukat (július 7-ig bezárólag) lemondták. A korábban ezen időszak produkcióira megvásárolt jegyeket és bérleteket egy kifejezetten erre a célra létrehozott online felületen váltják vissza. „Közönségünk és művészeink biztonsága érdekében az idei évad hátralévő részében az előadásokat nem tartjuk meg, ugyanakkor a Müpa csapata ezekben a kihívásokkal teli időkben is fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy a Müpa-élmény digitálisan is elérhető legyen. Az online közvetítések sikere mellett is tudjuk, hogy az élő produkciók varázsát semmi sem pótolhatja, és bízunk abban, hogy a jövő évadban ismét emlékezetes pillanatokat élhetünk át együtt, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban „ – mondta el Káel Csabát, a Müpa vezérigazgatója.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel a megszokottnál hamarabb, április 22-én és 23-án bontják meg bérleteiket, így ekkortól szólójegyeket is lehet vásárolni a jövő évad világsztárjainak koncertjeire. A Müpa a következő szezonban is olyan legendás karmestereket, világklasszis szólistákat és kiemelkedő együtteseket vonultat fel, mint például Sir Antonio Pappano és a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara, a Philharmonia Orchestra és Esa-Pekka Salonen, a Mahler Chamber Orchestra és Daniele Gatti, a Bécsi Filharmonikusok és Daniel Harding, Várdai István vagy a Győri Balett.

Mint ahogyan arról korábban írtunk, az intézmény nemrég regisztráció nélkül elérhetővé tette HD-minőségű felvételeket tartalmazó médiatárát, ezzel próbálva könnyebbé tenni az otthon maradást: a Müpa Home című online közvetítéssorozattal az elmúlt évek legemlékezetesebb koncertjeinek világsztárjait mutatják be.

Kiemelt kép: Sir Antonio Pappano (fotó forrása: jegy.hu)