Június elején nyitotta meg kapuit a The Space Contemporary Art Gallery and Management, az első kiállításukon Hajnal Gabriella kárpitművész munkásságát csodálhatjuk meg. A Kilátás című tárlat kurátora Boros Lilla művészettörténész.

A The Space a tervek szerint egy többfunkciós hellyé válik majd Budapesten: kiállító-, oktatási-, közösségi tér és művészetmenedzsment iroda is egyben. A kiállítások mellett különböző programokkal – előadásokkal, beszélgetésekkel, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és egyéb izgalmas eseményekkel – várják az érdeklődőket. A galéria alapítója Bérczi Linda művészeti menedzser, akinek a nevéhez többek között a Budapest Art Mentor program vagy a Budapest Art Week fűződik. A galéria művészköre már az indulásnál impozáns: Hajnal Gabriella kárpitművész, Fürjesi Csaba és Horváth Lóczi Judit képzőművészek, Kiss Márta és Koleszár Kata festőművészek, valamint Robitz Anikó fotóművész alkotásait láthatjuk az elkövetkezendő hetekben.

Hajnal Gabriella művészete feldolgozza a huszadik és huszonegyedik század történelmi élményeit, alkotásaiban keveredik a hagyomány, a történelem, a vallástörténet, a kultúrtörténet és a modernizmus. A Munkácsy-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett művész tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő tanszékén végezte 1951-1957 között. Számtalan kiállításon és művészeti eseményen vesz részt Magyarországon és külföldön, többek között Ausztráliában, Németországban, Svájcban, Japánban, Indiában, Franciaországban, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Dániában és Belgiumban. A Kilátás című kiállítás egyrészt betekintést nyújt Hajnal vörös-kék műveinek gazdagságába, másrészt lehetőséget teremt a művész rég nem látott műveinek újbóli felfedezésére azok számára, akik hiányolták a megjelenését az utóbbi években, valamint arra, hogy akiknek nem volt még lehetősége megismerni gazdag életművét, most megtehessék.

A The Space első nyilvános eseményére június 8-án kerül sor, amikor a kurátor tárlatvezetésén ismerhetik meg az érdeklődők a művész világát, valamint egy portréfilmet is láthatnak az alkalom során. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Kilátás című kiállítás megnyitójáról (Fotó: The Space)