Egészen megindítónak ígérkező előadásra készül április végén a Centrál Színház. A teátrum kisszínpadán egy felnőtteknek szóló „meseestet” mutatnak be, melyben a Fedél Nélkül című lap hajléktalan szerzőinek történeteit, szövegeit dolgozzák fel. A Kakaóscsiga címet viselő előadás egyetlen szereplője egy férfi, akit nevezzünk csak Énnek, egy hosszú nap után hazaérkezik erdőszéli kunyhójába, leveszi kabátját, lemotyózik és mesélni kezd.

Mesél a szokásairól, mindennapjairól, beszámol megfigyeléseiről, élményeiről, egyszóval: az életéről. Kis kartonbirodalma fokozatosan telik meg emlékekkel, történetekkel, vágyálmokkal és fantáziákkal. A színpadon megelevenedő, humort sem nélkülöző alkotásokon keresztül felfedezhetjük a hajléktalansorsba kényszerült emberek gazdag, szellemes, életigenlő belső világát. A történetek rávilágítanak arra, hogy érdemes figyelni az apró emberi rezdülésekre – függetlenül attól, hogy az embernek van-e fedél a feje fölött vagy sem. 

A Kakaóscsigában Papp János, Kazinczy- és Gobbi Hilda-életműdíjas színművész előadásában kelnek életre a hajléktalan emberek történetei. A produkció a Menhely Alapítvánnyal együttműködésben jön létre, a premierből befolyó jegybevétel teljes összegét az alkotók és a Centrál Színház pedig az alapítvány számára ajánlja fel a Fedél Nélkül című lap támogatására.

Szereplő: Papp János
Alkotók: Herczeg Árpád, Horváth Csilla, Kovács Béla, Orbán Anna, Zilahy Tamás (szerzők), Barbora Skaburské (díszlettervező), Bányai Zsuzsanna (animációs film), Váradi András (világítástervező), Nagy Orsolya (dramaturg), Csoba Adrienn (ügyelő), Kalotás Csaba (zene), Kővágó Nagy Imre (fotós), Bányai Zsuzsanna és Molnár Luca (grafikus), Kovács Brigitta (produkciós menedzser), Cortés Sebastián (rendező)
Az előadás tervezett hossza: 60 perc, egy felvonásban
Bemutató: 2019. április 27., Centrál Színház