Ma ünnepli 50. születésnapját Hajdu István (művésznevén Hajdu Steve) színész, rádiós műsorvezető.

Hajdu Steve 1971. január 9-én született Debrecenben. Általános iskolai tanulmányait Hortobágyon végezte, majd a debreceni Ady Endre Gimnázium diákja lett. 1990-től a Veszprémi Petőfi Színház stúdiósa volt, a főiskolai tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán végezte 1991 és 1995 között. A diploma megszerzését követően az Új Színház színésze lett, amelynek három évig tagja volt. 1998-ban a Vígszínházhoz szerződött. 2007-től szabadúszóként dolgozik. 2012 márciusától 2013-ig a Music FM Önindító című műsorát vezette Harsányi Leventével és Pordán Petrával.

25 éves pályafutása alatt olyan előadásokban szerepelt mint a Csongor és Tünde (Duzzog), a Patika (Fábián), a Vihar (Trincullo), a Hamlet (Osrick), a Sok hűhó semmiért (Balthazár), az Ahogy tetszik (Próbakő), az Antonius és Kleopatra (Lepidus), a Kurázsi mama és gyermekei (tábori pap), a Lóvátett lovagok (Nathanel), a Vaknyugat (Walsh atya), a Három testőr (Porthos), a Delila (Csapos), a Makrancos Kata (Doristeo), a Godot-ra várva (Estragon), a Spamalot (Sir Lancelot/francia gúnyolódó/Fő-NI lovag/Tim), a Mamma mia (Bill), az És már senki sem (William Henry Blore), a Játékkészítő (Dzsinn), A tanú (Virág elvtárs), a Szerelmes Shakespeare (Ned/Mercutio), az Álomutazó (Nagyokos) vagy a Hatalmas Aphrodité (Apa). Önálló műsora, a Hajdu you do? 2017-ben mutatkozott be a Játékszínben, de az elmúlt években az ország számos pontján látható volt.

Hajdu Steve és Németh Kristóf a Drága örökösökben (fotó: SorozatWiki)

A színház mellett sokat forgat is, az elmúlt 20 évben többek között olyan mozifilmekben láthattuk, mint a Libiomfi, a Magyar vándor, az Egy szoknya, egy nadrág, a Csak szex és más semmi, a De kik azok a Lumnitzer nővérek?, az Egy bolond százat csinál, az Üvegtigris 2., a Konyec – Az utolsó csekk a pohárban, a Presszó, a Papírkutyák, a Zimmer Feri 2., a Magic Boys, a Gondolj rám vagy a Liza, a rókatündér. Emellett több sorozatban is feltűnt, mint például a Kisvárosban, a Pasik!-ban, a Teában vagy a Szeret, nem szeretben, de kétség kívül legnagyobb ismeretségre az RTL Klubon futó Drága örökösök Palágyi Sándoraként tett szert. Emellett olyan műsorokban is szerepelt, mint az Esti Showder Fábry Sándorral, a Heti Hetes, a Reggeli, A Konyhafőnük VIP vagy a Szenzációs Négyes.

2001-ben Ruttkai Éva-emlékdíjjal tüntették ki, 2004-ben Hegedűs Gyula emlékgyűrűt kapott.

Kiemelt kép: Hajdu Steve (fotó: jegy.hu)