Már megtekinthető a Magyar Nemzeti Múzeumban a Madách 200. Jelenetek a Tragédiából című kamarakiállítás. A Szabó Tamás ötvös és Szabó Imrefia Béla szobrászművész által készített érmesorozat ihletője Az ember tragédiája. A Nemzeti Múzeum fóigazgatója, L. Simon László szerint a kiállítással azt fejezik ki, milyen sokat jelent számukra Madách Imre.

A tárlatot Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója nyitotta meg, az érméket pedig Igari Antal, a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezetének elnöke mutatta be. Különlegesség, hogy az érmék nem külön megrendelésre készültek, hanem a Madách évforduló ihletése alapján.

Az érmék egyik oldala Az ember tragédiája 15 színének egy-egy jelenetét ábrázolja, a másik pedig a szerző portréját. Ezek alapját Szabó Imrefia Béla szobrászművész alkotásai szolgáltatják, melyekből Szabó Tamás ötvösművész készített érmeket.

A Magyar Nemzeti Múzeum Madách 200. Jelenetek a Tragédiából című kiállítása december 31-ig látogatható, a kamaratárlaton Jankovics Marcell Az ember tragédiája című animációs filmjének jelenetei is felbukkannak!

Kiemelt kép: Madách 200 – Jelenetek a Tragédiából című kamarakiállítás érmei a Magyar Nemzeti Múzeumban (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)