Júliusban klasszikus zenei programsorozattal, gyertyaúsztatással és koncertekkel várja az érdeklődőket a Szentendrei Kulturális Központ és a Barlang.

Július 1-jén újranyitott a P’Art Mozi nagyterme, amelyet egy nagyobb esőzés okozta tetőrongálódás miatt kellett ideiglenesen bezárni április végén. A mozi programkínálatában a Mignonok: Gru színre lép vagy a Top Gun: Maverick című filmet is megtalálhatjuk. A kertmozik kedvelői idén nyáron a Barlang kertjében és pócsmegyeri malomban is átélhetik a szabadtéri mozizás élményét. Pócsmegyeren Schramkó Péter, a Nyisd ki a szemed filmklub egyik vezetője invitálja az érdeklődőket közös filmnézésre, beszélgetésre, fröccsözésre.  Július 8-án az Amíg tart a nyár, július 29-én a Főzőklub című filmet nézhetik meg. A Barlang kertmoziban a vetítések július 7-én, 14-én, 21-én és 28-án 21 órakor kezdődnek, az érdeklődők a Még egy kört mindenkinek, a Normális világ, a Soha, néha, mindig és a Férfiak fecskében című filmeket tekinthetik meg. De a zenekedvelők is találhatnak maguknak programot a Barlangban, hiszen több nagyobb zenekar is fellép az udvari színpadon: július 8-án az Európa Kiadó, 29-én a Tudósok, 30-án pedig az Ivan and The Parazol.

Mads Mikkelsen a Még egy kört mindenkinek egyik jelenetében (Fotó: Port.hu)

Július 2-án, a Dragon Pál téren veszi kezdetét a Szentendrei Kulturális Központ Kultklasszik programsorozata, amelynek keretén belül ingyenes klasszikus zenei koncertek várják az érdeklődőket Szentendre különböző városrészein. A programokon a közönség a Monarchia Zenekar és az Óbudai Danubia Zenekar különböző formációit hallgathatja meg: a formációkat 19 koncerten 16 különböző helyszínen – többek között a Sztaravoda parkban, a Kút utcai játszótéren és a püspökmajori angol házaknál is – hallhatjuk, de a közkedvelt szólamok a város nagyobb rendezvényein is felcsendülnek.

Július 16-án 21 óra 30  perckor kerül megrendezésre Szentendre egyik leglátványosabb programja, a gyertyaúsztatás. A Duna ünnepén a látogatók különleges zenei kísérettel gyönyörködhetnek a különleges fényárban pompázó folyóban.

Kiemelt kép: Európa Kiadó (Fotó: Európa Kiadó hivatalos oldal)