Az Aurora Film és Színház Egyesület egy olyan színházi produkciót hozott létre, amelyben profi színészek mellett gyermekotthonban élő gyerekek is színpadra lépnek a Vígszínház Házi Színpadán. A május 6-án 12 órakor kezdődő Neked szól a taps című színdarabot a gyermekek élettörténetei, illetve a NENESZ Egyesület által kiadott, Emlékszem. Megérintett című könyv ihlette, amelyben szintén gyermekotthonban élő gyermekek történeteit dolgozzák fel. Az előadás különlegessége, hogy a gyerekek a próbákért és az előadásokért ugyanúgy fizetést kapnak, a jegybevételéből pedig rendszeresen támogatják majd azon gyermekotthonokat, ahol ők élnek.

A történet főszereplői Melinda és Bence, akik 10 év után, felnőttként találkoznak újra egymással, közös barátjuk, Bella temetésén. Ők hárman ugyanabban a gyermekotthonban éltek, ahol biztonságot, védelmet, szeretetet nyújtottak akkor egymásnak, Melinda és Bence pedig őszinte, tiszta gyerekszerelmet érzett egymás iránt. Közös útjuk hirtelen szakadt meg, mindhárman más felé indultak, és máshova jutottak. A temetés, és az azt követő búcsúztatás közben olyan titkok kerülnek elő a múltból és a jelenből egyaránt, amik segítenek nekik jobban érteni egymást, önmagukat, az elmúltat, a megváltoztathatatlant, és a megváltoztathatót is. A két egykori szerelmes nehezen tudja palástolni, hogy még ma sem közömbösek egymásnak, annak ellenére, hogy Melinda a temetésen Balázzsal, az új párjával van jelen.

A két főszereplőt Osváth Judit és Georgita Máté Dezső alakítják, mellettük Miklós Marcellt, Hegedűs Tímeát, Kátai Alízt és Szabó Istvánt láthatják a nézők, valamint Kálloy Molnár Péter is közreműködik az előadásban. A zenét Horányi Juli és Marton Szabolcs szerezte, a díszletet és a jelmezeket Tóth-Király Betti tervezte, a producer Kreszner B. Zsófia, a rendező Vilonya Norbert.

Kiemelt kép: Jelenet a Neked szól a taps című előadásból (Fotó: Vígszínház)