A Karinthy Színház három éve ad otthont a fiatal művészekből álló, független produkciós műhely előadásainak, a Hököm Projectnek. Az alkotó-közösség elsősorban társadalmi problémák feldolgozásával foglalkozik, darabjaikkal pedig főleg a fiatalabb generációkat szeretnék megszólítani. Legújabb előadásuk a legkisebbek számára készült, A Mimózáék című gyermekelőadás bemutatóját november 30-án tartották a teátrum stúdió színpadán.

A darab egy besavanyodott házaspárról szól, akik egy nap megkapják az összes addigra elfeledett gyermekkori játékukat. Ahogy a csomagból előkeverednek a különböző tárgyak, úgy elevenedik fel Róza és Géza előtt minden egyes kaland, amit segítségükkel átéltek, és úgy döbbennek rá a fontos igazságra: minden hány évesek vagyunk, a nevetés és a játék mindig felszabadítja az embert.

Az előadást játssza Széplaki Szilvia és Inokai Péter, a rendező Kovács Henrietta. A darabot is ők hárman jegyzik, míg a látványért Szabó Luca, a mozgásért pedig Gulyás-Dienes Ildikó felelt. A Momó figura tervezője Felföldi Szofi volt. A Mimózáék legközelebb december 29-én lesz látható, akkor két alkalommal is.