Az Örkény István Színház szereplőválogatást tart: A Sötétben Látó Tündér című előadásukhoz keresnek gyerekszereplőket Málnácska és Tökmag királyfi szerepére.

A magyar népmesék motívumai alapján született mesedarabot Bagossy László átiratában és rendezésében mutatták be 2005 novemberében, az előadás azóta is a teátrum repertoárjának részét képezi. A Sötétben Látó Tündér nemcsak születéséről mesél, hanem elárulja azt is, hogyan tanult meg látni a sötétben. Mesél Tökmag királyfiról, aki képes volt elmenni a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetének legsötétebb szegletébe egyetlen üveg lekvárért. Csakhogy ez a lekvár nem közönséges lekvár volt: az üvegben lakott valaki…

A most kiírt casting során 6-7 éves, 117-124 cm magas, szőke vagy szőkésbarna, vékony testalkatú gyerekeket keresnek, akik nem félnek a sötétben. Az előadás alatt beszélniük nem kell. A darabot előreláthatólag novembertől havonta egyszer játsszák majd, szombat vagy vasárnap délelőtt. A casting várható időpontja október közepe. Jelentkezni fénykép csatolásával a kanizsayzita@gmail.com e-mailcímen lehet.

Kiemelt kép: Jelenet A Sötétben Tátó Tündérből (Fotó: Örkény Színház)