A Pécsi Nemzeti Színházban 2021. október elején mutatják be a Valahol Európában című musicalt, amelyhez most kiválóan éneklő, jó mozgáskészséggel rendelkező, 7-14 év közötti elsősorban fiúk, de lányok jelentkezését is várják főszerepre, kiemelt szerepekre és csoportos szerepekre. Első körben kizárólag online meghallgatást tartanak, a jelentkezőket arra kérik, hogy készítsenek egy videót, amin legfeljebb 1-1 perc terjedelemben énekelnek egy népdalt, vagy műdalt, illetve előadnak egy mesét, vagy meserészletet.

Az alábbi szerepekre keresnek gyerekszereplőket:

Kuksi – főszerep, 7-12 éves fiú, a szerepre két fiút választanak ki (a teátrum kéri, hogy az erre a szerepre jelentkező fiúk a mese, meserészlet mellé csak a színház honlapjáról letölthető „Kuksi-dalát” énekeljék a videón)
Szeplős – kiemelt szerep, 10-14 éves fiú
Sutyi, Csóró, Professzor – kiemelt szerepek, 8-14 éves fiúk
Pötyi – kiemelt szerep, 8-12 éves lány
Gyerekcsapatok, bandatagok – 7-14 éves fiúk és lányok

A második körre júniusban kerül sor, a videók alapján kiválasztott gyerekek részére a színház személyes meghallgatást szervez, a szülők ekkor kapnak tájékoztatást a szereplők várható elfoglaltságáról. A produkcióba beválasztott gyerekek részére a próbafolyamat előreláthatólag 2021. augusztus 24-én kezdődik. A jelentkezési lapot és az elkészített videókat 2021. május 25. napjáig egy filemegosztó szolgáltató (pl. wetransfer, googledrive) segítségével a valaholeuropaban@pnsz.hu email címre várják. A szereplőválogatással kapcsolatos esetleges kérdéseiket a titkarsag@pnsz.hu email címen tehetik fel.

Kiemelt kép forrása: Pécsi Nemzeti Színház