A tatabányai Jászai Mari Színház, Népház meghallgatást tart 6-15 éves fiúk és lányok számára a 2020/2021-es évadban bemutatásra kerülő Valahol Európában című musical előadásához. A produkcióban több mint húsz gyerekszereplőre van szükség, énekes és prózai szerepekre egyaránt.

A meghallgatásra két szabadon választott népdallal és egy gyerekek számára íródott musical dallal, továbbá egy-egy szabadon választott verssel és prózával, mesével kell készülni. Akik a négy kiemelt szerepre jelentkeznek, azoknak darabbéli dalokat is elő kell adniuk a meghallgatáson: a fiatalabb, 6-8 éves Kuksi és Pötyi szerepeire pályázóknak Kuksi dalával, a 10-13 éves Szeplős és Csóró szerepére jelentkezőknek a Gyerekjátékkal kell készülniük. Kottákat a gyerekszereplo@jaszaiszinhaz.hu címen lehet kérni.

A próbák idén július közepén kezdődnek és egészen augusztus végéig tartanak, a bemutató tervezett időpontja augusztus 29. A meghallgatásokat a tatabányai Jászai Mari Színházban tartják, jelentkezni 2020. május 30-ig a gyerekszereplo@jaszaiszinhaz.hu e-mail címen lehet. A levélben a gyermek neve mellett fel kell tüntetni a születési dátumát, testmagasságát, a szülők elérhetőségét, az iskola nevét és az osztályt. Lehetőség szerint mellékeljenek egy arcképet és egy egész alakos fotót is a levélhez, illetve a főbb énekes szerep esetében kérik a karakter megjelölését is.

Kiemelt kép: tatabányai Jászai Mari Színház (fotó: tatabányai Jászai Mari Színház)