Május 31-én, vasárnap gyermeknap alkalmából kétszer is közvetíti a tatabányai Jászai Mari Színház a 2014-ben bemutatott A padlás című előadásukat.

A tatabányai Jászai Mari Színház – sok más teátrumhoz hasonlóan – az utóbbi időben hétről hétre online tette közzé régebben bemutatott előadásait. Látható volt többek között a Csoportterápia, a Sztárcsinálók, a Sirály, A tribádok éjszakája, a Házasságon innen és túl, Az öngyilkos, a Tartuffe és a Mikve, most azonban a gyerekeknek kívánnak elsősorban kedvezni. Presser Gábor, Sztevanovity Dusán és Horváth Péter félig mese-félig musical darabját, A padlást közvetítik a Facebook oldalukon, rendhagyó módon azonban nem pénteken és szombaton, hanem május 31-én vasárnap 10 és 17 órakor indul az előadás. (A színház külön felhívta a figyelmet, hogy a közvetítés „élő” lesz, vagyis csak ezekben az időpontokban lesz látható a darab, minimális – 20-30 perces – ráhagyással, hogy a később becsatlakozók is végig tudják nézni.)

A padlást először 1988 januárjában mutatták be a Vígszínházban, az azóta eltelt több mint 30 évben pedig nehezen találni olyan vidéki színházat, ahol ne került volna repertoárra. A tatabányai Jászai Mari Színház premierjét 2014. szeptember 27-én tartották, az előadás rendezője Harangi Mária volt. A jól ismert szereplőket Dévai Balázs (Rádiós), Erdélyi Timea (Süni), Egri Márta (Mamóka), Kardos Róbert (Barrabás/Révész), Juhász Levente (Herceg), Szabó Emília (Kölyök), Mihály Csaba (Lámpás), Megyeri Zoltán (Meglökő), Végh Péter (Témüller), Honti György (Detektív), Maróti Attila (Üteg) és Kaszás Mihály (Robinson) keltette életre.

Kiemelt kép: Jelenet az előadásból (fotó: tatabányai Jászai Mari Színház)