Az Erdő álma címmel országos vers- próza- és meseíró pályázatot hirdetett 6-19 éves gyerekeknek a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület.

Az idén ötödik alkalommal meghirdetett pályázatra minden Magyarországon, vagy a környező országokban élő magyar származású diák jelentkezését várják. A pályázóknak a természetben tapasztalt élményeiket kell megírniuk versben, prózában vagy mese formában. „Célunk, hogy közelebb hozzuk hozzájuk a természetet és arra biztassuk őket, hogy minél többet kiránduljanak az erdőkben.” – nyilatkozta Marincsák Ibolya főszervező, egyesületi elnök.

A benyújtott írásokat nyolc kategóriában fogja értékelni a szakmai zsűri, melynek elnöke Halász Judit Kossuth- és Jászai-díjas színművész. „Évek óta olvasom a Debreceni Nagyerdőért Egyesület gyönyörű könyveiben megjelent írásokat. Sok olyan versre bukkantam, amelyekről, ha nem tudnám, hogy a költők gyerekek, gondolkoznék, hogy a magyar irodalom melyik csoportjához, korszakához soroljam be őket. Óriási szókincsük van, remekül bánnak a nyelvünkkel, és nagyszerű gondolatokat fogalmaznak meg.” – mondta a művésznő. Minden kategóriában az első hat helyezett részesül jutalomban, a pályaműveiket pedig könyvben is megjelentetik.

A pályázatra a Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület honlapján, illetve Facebook oldalán lehet jelentkezni, a műveket pedig június 15-ig lehet elküldeni.

Kiemelt kép: Halász Judit (forrás: Vígszínház)