Megtartották a Váratlan vendég című előadás olvasópróbáját a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. John Boynton Priestley drámai krimijét Guelmino Sándor állítja színpadra.

Minek kell történnie ahhoz, hogy észrevegyük, hogy mindannyian felelősek vagyunk egymásért? Többek között ezt a társadalmi kérdést teszi fel Priestley drámája, amely több, mint egy egyszerű nyomozós történet. A Váratlan vendég lendületes, fordulatos, rejtélyes, tele van feszültséggel – minden megvan benne, ami egy jó krimihez kell, illetve erős társadalomkritikája és morális mondanivalója okán 76 évvel megírása után is aktuális a bemutatása. A tetemre hívás 1912 tavaszán játszódik a sikeres gyártulajdonos, Arthur Birling házában. A látszólag felhőtlen eljegyzési ünnepélyt szakítja félbe a váratlan vendég felbukkanása, aki nem más, mint egy rendőrfelügyelő, akinek kérdései vannak egy gyilkossággal kapcsolatban. A nyomozás során a Birling-családnak kellemetlen kérdésekkel kell szembenéznie és még kellemetlenebb titkokra derül fény.

Az előadást várhatóan február 18-án mutatják be a Móricz Zsigmond Színház kamaraszínpadján, a Krúdy Kamarában. Guelmino Sándor rendezésében Szabó Márta, Horváth Margit, Tóth Károly, Jenővári Miklós, Urbán-Szabó Fanni, Gulyás Attila, Horváth Réka és Tary Patrícia játszanak.

A Váratlan vendég olvasópróbája (Fotó: Móricz Zsigmond Színház)

Kiemelt kép: Guelmino Sándor (Fotó: tatabányai Jászai Mari Színház)