November 11-én új helyszínen, részben új szereplőkkel tér vissza az Ágnes, báránykám: a közönség a Kettőspont Színház és Spirituális Ügynökségben láthatja újból a darabot a címszerepben Fodor Boglárkával, akinek partnerei Gubík Ági és Pásztor Edina lesznek. John Pielmeier világhírű drámája Bodor Géza rendezésében egy izgalmas krimi, amely három rejtélyes női sorson keresztül foglalkozik a jelenkori csodákkal.

Egy szenvedélybeteg pszichiáter, egy mélyen hívő “szent” apácanövendék, egy terhelt múltú zárdafőnök és egy holtan talált csecsemő. Ebből az alaphelyzetből indul Pielmeier amerikai író, forgatókönyvíró világhírű drámája, az Ágnes, báránykám. Dr. Martha Livingstone-t, a törvényszéki pszichiátert egy zárdába rendelik ki. Feladata, hogy felmérje egy apácanövendék beszámíthatóságát, akit saját újszülöttjének meggyilkolásával vádolnak. Miriam Ruth anya, a zárda főnöknője eltökélten próbálja Ágnest távoltartani az orvostól, amivel tovább fokozza Livingstone gyanúit. Ki ölte meg a csecsemőt, és ki volt a csöppnyi áldozat apja? Livingstone kérdései arra kényszerítik mindhárom nőt, hogy felülvizsgálják a hit jelentését, a szeretet erejét, és megkérdőjelezzék saját értékrendjüket, viszonyulásukat az emberi bűnökhöz és az isteni akarat megnyilvánulásaihoz.

A történet bűnügyi nyomozás keretében vizsgálja, hogy léteznek-e ma jelenkori csodák, hogy feloldhatatlan-e az ellentét a tudomány és a vallás között. A pszicho-thrillerekre jellemző feszültség és a szoros történetmesélés mellett a mű alaposan elgondolkodtat az anyaság mibenlétéről és a lehetőségében megtestesülő női lét lényegéről is. Az előadást november további egy, decemberben pedig három alkalommal láthatja a közönség.

Kiemelt kép: Gubík Ági és Fodor Boglárka az Ágnes, báránykám című előadásban (Fotó: Danila Liza)