2018 év végén mutatta be Teljes lényeddel című önálló estjét a Thália Színház színésznője, Gubás Gabi. A Válótársak című tévésorozatból is ismert színésznő monodrámájában a magyar írónő, Polcz Alaine egész életén kísérli meg végigvezetni a hallgatóságot, a fiatalkorától Alaine utolsó napjaiig. A színésznő egy évvel a Teljes lényeddel bemutatója után újabb kamaradarabra készül, és ezúttal a legkedveltebb magyar uralkodó, Erzsébet királyné bőrébe bújik.

Gubás Gabi az RTL Klub Reggeli című műsorában beszélt a készülő darabról, amelyet az a B. Török Fruzsina írt, aki a Polcz Alaine életéről szóló monodrámát is készítette. Az előadás azonban nem lesz olyan romantikus, mint a Sissiről készült három, nagy sikerű film. A középpontban ugyanis csak két szereplő áll, a királyné és az a férfi, aki őt meggyilkolta. A neves uralkodó merénylet áldozata lett a Genfi-tó partján, Luigi Lucheni olasz anarchista fellökte Erzsébetet és egy hegyesre élezett reszelővel szívtájékon megszúrta, halálos sebet ejtve rajta.

Az előadás a Gubás Gabi alakította Sissi és a merénylő közös, képzelt beszélgetésével indul, innen bontakozik ki majd a cselekmény, amely pont attól lesz erős, hogy minden ami elhangzik közben, az történelmi tény. A színésznő elmondta azt is, hogy B. Török Fruzsina nagyon nagy kutatómunkát végzett a színmű megírása előtt, a Gödöllői Királyi Kastélytól pedig megkapta Sissi talán csak kevesek által olvasott levelezéseit is. Az előadás olvasópróbáját a napokban tartották, a premier pedig december 22-én a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz, Sissi születésnapjához közel.

Kiemelt kép: Gubás Gabi (fotó: RTL Magyarország)