Május 3-án, ma este a Gólem Színházban debütál, ezt követően 20-án a LÓVASÚT Kulturális és Rendezvényközpontban lesz látható az Üvegfal című zenés szövegszínházi előadás Gryllus Dorka és Simon Kornél szereplésével.

Dobray Sarolta regénye, az Üvegfal Léna és Péter örvényszerű házasságát meséli el, a feleség és a férj szemszögéből egyaránt. Lassan, lépésenként bomlik ki és válik világossá, hogy valójában egy érzelmileg bántalmazó kapcsolattal állunk szemben. Miért csinálja Péter? Miért hagyja Léna? Mi ez a gyakran eszméletvesztésig pörgő tánc? Szeretet, szerelem hajtja? Vagy ezeknek épp valamiféle ellenkezője. Miért választjuk azt, akit választunk, sokszor szinte teljesen vakon?!

A regény alapjául szolgáló nagy sikerű sorozatot több százezer olvasó követte a nyomtatott Nők Lapja hasábjain kilenc hónapon át, 2020 áprilisától az év végéig. Dobray könyve ezen sorozat duplájára bővített változata volt, amely 2021-ben jelent meg a Scolar Kiadó gondozásában. A történetet Soós Attila álmodja színpadra, Simon Kornél zenéjével, Ignjatovitc Kriszta látványvilágával és a Nanushka ruháival.

Kiemelt kép: Gryllus Dorka és Simon Kornél (Fotó: Bokor Attila)