December 11-én a MOM Kultban mutatják be a legújabb POKET Zsebkönyvet, amely Grecsó Krisztián három korábbi verseskötetének műveit tartalmazza. Az Ami elhasadt című kötet Sebő Ferenc ajánlásával kerül az automatákba.

„Időről-időre előkerül, egyre színesednek, híznak az anekdoták, önfeledtre emlékezett idők, bor, mámor és költői öntudat, nem létező verseskönyvek a ’90-es évek közepéről, amikor még meg sem születtek azok, akik már régen felnőttek. És néha már én magam is kételkedtem benne, hogy volt valaha az a világ, Békéscsabán és Szegeden megírtam azokat a könyveket, melyeket soha senki nem látott, nem olvasott… Sok éve zakatol a POKET, és a csapat régóta kapacitál, hogy kerüljek sorra én is, jelenjen meg valami tőlem is, és makacsul tiltakoztam, aztán egyszer Hasi felvetette, hogy maradjunk szélirányban, mi lenne, ha a korai, három verseskötetem fűznénk egybe, három mesebelivé emlékezett könyvet, hát megjelent a Vízjelek a honvágyról, az Angyalkacsinálás és a Caspar Hauser. Most itt van, a maga meztelenségében, ígéretes darabok, zsengék, harsogás és fiatalság. Bízom benne, talán érdemes belenézni, fogadjátok megengedő figyelemmel” – ezekkel a gondolatokkal jelentette be a megjelenés hírét Grecsó Krisztián a Facebook oldalán.

Az Ami elhasadt azért is tarthat számot kiemelt figyelemre, mert az 1996 és 2001 között megjelent verseskötetek ma már nehezen fellelhetőek, időnként antikváriumokban fel-felbukkannak, de beszerzésük igen nehézzé vált, így ennek a POKET Zsebkönyvnek minden igazi Grecsó-rajongó polcán ott a helye.

Kiemelt kép: Grecsó Krisztián (Fotó: Csibi Szilvia)