Augusztus 26. és 28. között idén második alkalommal búcsúztatja a nyarat az Eötvös10 egy grandiózus összművészeti fesztivállal. A TE! Fesztet tavaly első alkalommal rendezték meg a Kodály köröndtől egészen az Izabella utcáig: a főváros legizgalmasabb színházait, a legmenőbb zenekarokat, a legvarázslatosabb gyerekprogramokat felsorakoztató háromnapos bulin tavaly közel húszezren vettek részt.

A szervezők idén is magasra tették a lécet, hiszen idén is színes programok sokaságával várnak kicsiket és nagyokat a főváros és az ország minden tájáról, és a háromnapos programot elnézve itt valóban minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Emellett a fesztivál idén is nagy hangsúlyt fektet a fővárosban működő civil szervezetek felkarolására, ezért közel harminc civil csapat is részt vesz az Eötvös 10 fesztiválján érzékenyítő programokkal, beszélgetésekkel, különféle játékokkal és bemutatókkal, de a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár legújabb színhelye, a terézvárosi Körúti Könyvtár is izgalmas programokkal érkezik a fesztiválra.

A TE! Feszten koncertet ad többek között a Magna Cum Laude, Karácsony János és a Midlife Crisis, Romengo, a 2021-es X-Faktor győztese, Alee, a Harmadik figyelmeztetés, a Danubia Zenekar, az Átrium Staff Zenekar, Leah Finol és Macsotay Guillermo spanyol világhírű művészek, valamint a Strokes Ütőegyüttes. A színházak közül a 6SZÍN, a Bethlen Téri Színház, a Budapesti Operettszínház, a Gólem Színház, a Játékszín, a József Attila Színház, a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, a Katona József Színház, a Madách Színház, a Magyar Állami Operaház, az Örkény Színház, a Pesti Magyar Színház, a Pintér Béla és Társulata, a Radnóti Színház, az RS9, a Szkéné Színház, a Thália, a Tünet Együttes, a Vígszínház és a Willany Leó Improvizációs Táncszínház lép fel. A gyerekek számára a Budapest Bábszínház, Lóci és Szeder, Farkasházy Réka és a Tintanyúl, a Baross Imre Artistaképző Iskola, az Art-Színtér, a Kolibri Színház, a Rutkai Bori Banda, a Batyu Színház, Malek Andrea és az Eszement MeseBand és a Zichy Szín-Műhely szervez előadást. A fesztivál műsorvezetői Ábel Anita és Kontha Nelli lesznek.

Kiemelt kép: Eötvös 10 ( Fotó: Eötvös 10)