2020-ban Görög László, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze nyerte el a Gábor Miklós-díjat a Mohácsi János által rendezett A velencei kalmárban nyújtott alakításáért.

A Gábor Miklós-díjat Vass Éva, a művész özvegye alapította 2000-ben, a színész születésének évfordulóját megelőző év legjobb Shakespeare-alakításának díjazására. Átadására minden évben április 7-én, Gábor Miklós születése évfordulóján, vagy ahhoz közeli időpontban kerül sor. A díj egy bronz plakett, amelynek egyik oldalán Shakespeare, a másikon Gábor Miklós arcképe látható; Vígh Tamás Kossuth-díjas szobrászművész alkotása. 2017-től től a bizottság elnöke Ascher Tamás rendező, tagjai: Meczner János rendező, Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító, Spiró György író és Stuber Andrea színikritikus.

Idén a díjat Görög László, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze kapta,  A velencei kalmárban nyújtott Shylock alakításáért. A díjat Ascher Tamás adta át – a jelen helyzetre tekintettel – skype-on. Az online díjátadón a miskolci színházat Béres Attila igazgató, a közönséget Stuber Andrea képviselte. A díjhoz és a pénzjutalomhoz nyújtott támogatást magánszemélyek és a Stalker Stúdió biztosította.

Kiemelt kép: Görög László (fotó: Éder Vera, Miskolci Nemzeti Színház)