Gergye Krisztián Levitációk című tárlata október 21-től az Átrium Galériában lesz megtekinthető a nagyközönség számára. 

A táncos, koreográfus és rendező idén júniusban megmutatta magát festőművészként is a Kőszegi Várszínház kiállításának keretein belül, ahol főként a karantén alatt született alkotásaiból készült válogatást láthatták az érdeklődők. Előtte kevesen tudták a táncművészről, hogy a festészetben is otthonosan mozog, Gergye azonban nem most kezdte ezt a pályát sem: „Mindig is foglalkoztattak a képzőművészeti alkotásokban rejlő mögöttes tartalmak, a koreográfiáimban gyakran indulok ki ilyen sűrű mondanivalójú képekből. A két terület párhuzamosan jelenik meg a művészetemben, a színpadképet is legtöbbször egyfajta festményként képzelem el, amely képes elemelni a látottakat és tágabb asszociációs kereteket megnyitni a nézők előtt.” 

Részlet a Levitációk című kiállítás egyik festményéből (Fotó: Átrium)

Most Levitációk című tárlata Alföldi Róbert Jászai Mari-díjas színművész válogatásában az Átrium Galériába kerül bemutatásra október 21-től. A kiállítás témáját tekintve tulajdonképpen mindennapi, a képek azonban a festő szemszögéből mégis valami földöntúli hatást keltenek: „Teljesen hétköznapi, mégis valamiért kicsit misztikus, másfajta időben létező terek keltik fel leginkább az érdeklődésemet, amikben meglátok valamit. Az ebben rejlő költészetet igyekszem elcsípni, amikor festménnyé formálom.

Szerdán 18 órakor kerül megrendezésre a kiállítás hivatalos megnyitója, amelyre ingyenesen részvételt biztosítanak. A tárlat a megnyitót követően is ingyenesen lesz megtekinthető a galéria nyitvatartási idejében. 

Kiemelt kép: Részletek a Levitációk kiállításból (Fotó: Dömölky Dániel)