Június elejétől szeptember közepéig közel 70 programmal várja visszatérő és új vendégeit Buda hangulatos nyári színháza, a Városmajori Szabadtéri Színpad: a könnyű és komolyzenei koncertektől a prózai és klasszikus szórakoztató színházi előadásokon át akár a táncművészeti performance-okig, a gyerekműsoroktól a mese-koncerteken át a drámapedagógiai foglalkozásokig, vagy a klasszikus filmektől az összművészeti produkciókon keresztül egészen a gálaműsorokig.

Az idei évadban olyan neves magyar előadók és zenekarok lépnek színpadra a Városmajorban, mint az idén is visszatérő Palya Bea, Bereczki Zoltán vagy Horgas Eszter, valamint olyan debütálók, mint az Erik Sumo Band, Kökény Attila vagy az Európa Kiadó. A nagyszabású színházi produkciók sorát Chaplin 1931-ben forgatott megindító némafilmjének, a Nagyvárosi fények színpadi adaptációja nyitja meg június 2-án a Játékszín vendégjátékaként. A nyár folyamán számos vidéki és fővárosi színház, társulat vendégelőadása lesz látható: a többi között a Játékszínből, a Miskolci Nemzeti Színházból, a tatabányai Jászai Mari Színházból, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházból, az Orlai Produkciós Irodától, vagy éppen a TRIP Hajótól láthatunk izgalmas produkciókat.

A közönség és a szakma által is kedvelt színházi esemény, a Városmajori Színházi Szemle idén sem marad el, melyet augusztus 25. és szeptember 9. között immár kilencedik alkalommal rendeznek meg. A programkínálatot hat nem fővárosi színház ugyanannyi, elsősorban könnyed, de minőségi szórakozást ígérő darabja alkotja majd, melyeket egy szakmai csapat választott ki a vidéki és a határon túli színházak produkcióiból.

A filmvetítések tavalyi sikerére való tekintettel a Kertmozi programsorozat az idei évben is folytatódik: nyáron 12 héten keresztül, kedd esténként 8 órától 1000 Forintos jegyár ellenében klasszikus hazai és a nemzetközi filmekből válogathat majd a közönség.

További információk a szabadtéri játszóhely weboldalán olvashatók.

Kiemelt kép: jelenet a Váróterem című előadásból (Városmajori Szabadtéri Színpad)