2018 nyarán kezdték forgatni az MTVA és a Projekt Film koprodukciójában készülő újabb magyar sorozatot, a Béres Józsefről szóló Cseppben az életet. A történet főszereplője a Béres-csepp megalkotója, akinek 1960-70-es évekbeli küzdelmes életét meséli el ez a négy epizódból álló tévésorozat. Az első részt március 23-án, szombaton este 20 óra 30 perctől láthatják a nézők a Duna Televízió műsorán.

A Cseppben az élet egyrészről bemutatja a feltaláló izgalmas és drámai sorsát, megismerjük belőle igazságszerető személyiségét, és a neves orvosság megszületésének körülményeit. Emellett betekintést kapunk abba a harcba is, amit a kutató a hatalommal vívott, és ezáltal látleletet is kapunk a hatvanas-hetvenes évek Magyarországáról, az akkori társadalom egészét átható hazugságokról, intrikákról.

Gáspár Tibor a Cseppben az élet forgatásán (fotó: beres.hu)

A főszereplőt a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, a Jászai Mari-díjas érdemes művész, Gáspár Tibor alakítja. Testvérét, Irént az Örkény Színház társulatának tagja, Für Anikó, a feltaláló feleségét, Katót pedig Huszárik Kata játssza. A további szerepekben mások mellett láthatjuk még Bede-Fazekas Szabolcsot, Lukács Sándort, Seress Zoltánt, Trokán Pétert és Monori Lilit is. A Cseppben az élet rendezője Gyöngyössy Bence volt, operatőre Csukás Sándor, a forgatókönyvet a rendező, valamint Kabay Barna és Petényi Katalin közösen jegyzik.

Kiemelt kép: Gáspár Tibor (j) a Cseppben az élet forgatásán (fotó: beres.hu)