Gárdonyi Géza-emlékévet terveznek idén Egerben az író halálának 100. évfordulója alkalmából, ezt a megyeszékhely polgármestere jelentette be a 10 éves Kepes Intézet ünnepi sajtóeseményén.

A programokról való egyeztetések pedig már meg is kezdődtek a megyeszékhely művészeti, kulturális és tudományos szereplőivel a Gárdonyi év programelemeivel kapcsolatban. A tervezésben és a megvalósításban egyaránt meghatározó szerepet szánnak a Kepes Intézetnek, melyet legtöbbször csak a kortárs művészet zászlóshajójaként emlegetnek.

Mirkóczki Ádám kiemelte, hogy feltett szándékuk, hogy az író emlékének szenteljék idei kulturális eseményeiket, hiszen Egert még ma is a legtöbben Gárdonyi Géza nevével kötik össze, épp ezért mindent meg kell tenni azért, hogy méltóan tiszteleghessenek munkássága előtt. Továbbá rámutatott arra is, hogy fontos az, hogy Eger lakossága ne csak épített örökségére, hanem az itt alkotó művészek által teremtett szellemi értékeire is büszke legyen. A cél, hogy az elmúlt sikeres nyárhoz hasonlóan idén is pezsgő kulturális élet legyen Egerben.

Kiemelt kép: Gárdonyi Géza (Fotó: Wikipédia)