Nagyszabású gálaműsort ad a 10 éves fennállását ünneplő Sopron Balett, valamint a frissen megalakult InterEUropa Balett: a társulat az Álmok, könnyek, szerelem című produkcióval lép fel március 26-án a Soproni Petőfi Színházban.

A 22 táncost felvonultató kétszer 45 perces előadásban a Sopron Balett és az InterEUropa Balett művészei lépnek fel olyan koreográfusokkal együtt dolgozva, mint Demcsák Ottó, Alekszej Batrakov, Michael Fichtenbaum, Florient Cador és Michael Kropf. Felcsendül többek között Karl Jenkins Adiemus, Mozart Rómeó és Júlia, Carl Orff Carmina Burana című szerzeménye, de készültek táncok a Nazareth Dream on című számára, az A-ha Crying in The Rain slágerére, valamint Jun Miyake, Tomita, valamint Mononoke Hime/Joe Hisaishi műveire is, de hallható lesz Sebestyén Márta és a Muzsikás Szerelem, szerelem című dala is. Emellett Camille Saint-Saëns muzsikájára készült A hattyú halála koreográfiája is színpadra kerül, akárcsak Ifj. Johann Strauss Triccs-Traccs című műve. A nézők továbbá részleteket láthatnak a Sopron Balett eddigi előadásaiból: a Stabat Materből, az És mégis élünkből, valamint az Árgyilus és Tündér Ilonából.

Michael Kropf, az InterEUropa Balett alapítója és vezetője, a gálaműsor szervezője elárulta, hogy a Sopronban megalakult új, nemzetközi együttes célja és egyben feladata, hogy különböző országok táncosainak közreműködésével olyan hiánypótló, változatos produkciókat, műsorokat, programokat, gálákat, táncos összeállításokat hozzanak létre, amelyek itthon és külföldön egyaránt játszhatóak. A mostani soproni előadást a színházi világnap előtt tartják, így köszöntik az új együttes megszületését, és a jubiláló Sopron Balettet.

Kiemelt kép: Jelenet a Sopron Balett Stabat Mater című előadásából (Fotó: Soproni Petőfi Színház)