Április 28-án, 20 óra 30 perces kezdettel közvetíti az M5 csatorna a Miskolci Nemzeti Színház előadását, a Boldogtalanokat. Füst Milán színművét Szabó Máté rendezésében láthatjuk.

Egy férfi, aki képtelen megállapodni. Egy nő, aki bármit megtenne, hogy megtartsa szerelmét. És egy leány, aki még nem tudja, mi mindent kell majd feláldoznia érte. Füst Milán drámájában lecsupaszított embereket írt meg, akik szövevényes, vad történetük során lelkük legmélyére szállnak alá. Züllés, sötét szenvedélyek, elszalasztott életek, vágy a halál után, miközben egyre ég a kiolthatatlan remény: hogy valaha boldogok lehetnek. Az alapötletet egy 1913-as újsághírben találta meg a szerző, de a figurák a sajátjai, a Boldogtalanok pedig ma már az egyik legfontosabb dráma a magyar színműirodalomban. Számos legendás előadást is megélt a huszadik század során, igazi kihívás színészeknek, rendezőknek egyaránt.

A Szabó Máté rendezéséban készült előadást 2015 tavaszán mutatták be a Miskolci Nemzeti Színházban, Harsány Attila (Húber Vilmos), Ullmann Mónika (Gyarmaky Róza) és Simkó Katalin (Víg Vilma) főszereplésével. a További szerepekben Nádasy Erika, Fandl Ferenc, Dénes Viktor, Szirbik Bernadett, Szatmári György és Galuska Roland látható.

Kiemelt kép: Jelenet a Boldogtalanok című előadásból (fotó: Miskolci Nemzeti Színház)